Пізнайте правду, і правда визволить вас!

Суспільство

У церкві Благовіщення Пресвятої Богородиці м. Бучача і у церкві Святої Трійці с. Пишківці  о. Леонід ГригоренкоЧНІ  побував з триденними реколекціями на  тему впливу різного роду духів, магії, окультизму на життя людини.

– Отче, яка різниця між молитвою Церкви та молитвами цілителів?

– Сьогодні займаються замовлянням, лікуванням душі і тіла багато знахарів, псевдолікарів. Проте між офіційною молитвою Христової церкви та молитвами слуг сатани, різних окультистів, людей, які займаються викликанням духів, існує велика різниця. Якщо людина зверталася чи звертається до так званих «цілителів», вона прирікає себе на поступову смерть.

3 давніх-давен дуже поширеним в народі способом для зняття переляку, відвернення біди є зливання воску. Що скажете про це?

– Зливання воску, скидання сірників від зурочень та т.п. мають один код, згідно з яким відкриваються ворота пекла і викликається дух смерті. Тобто ніякого добра від цього чекати не слід. На людину, яка сповідається, причащається, молиться і через необережність потрапила на таку процедуру, це не діє. Але може смертельно вразити людину, яка не живе за Божими законами та перебуває у грісі.

Чи існує насправді таке явище  як ворожбитство?

– Магія існувала, існує і буде існувати до другого приходу Христового, поки Бог не вкине сатану і злих духів в огненне озеро. Завжди були і будуть люди, які пробують нав’язати контакт з надприродними, демонічними силами.

– Чи мають вони реальну силу?

Так, якщо людина, не живе з Богом. Магами не народжуються, а стають через договір, підписаний зі злим духом. У багатьох книжкових магазинах книги з магії розкуповують блискавично. Це свідчить про те, що християни стають не тільки язичниками, а й сатаністами. Людям легше займатися магією, ніж власним наверненням, пошуками Бога. За  послуги злого духа обов’язково людина або її діти матимуть розплату.

Отче, не раз людина ходить до церкви, щиро молиться, а хворіє і в злиднях живе. А інший, далекий від Бога, але йому у всьому щастить. Чому так відбувається?

Коли людина є з певністю на дорозі до неба, тоді її атакує ціле пекло. А коли вона не є на цій дорозі, пекло їй дає всі зручності: і гроші, і владу, і славу, і маєтки, і всякі задоволення, щоб неправильно  цим користуючись, зневажити Христа.

Як церква ставиться до лікування травами?

– В історії медицини найперше була діагностика мануальними методами і лікування людини руками. Це не є жодна біоенерготерапія, ніяка екстрасенсорика, а велика наука і знання анатомії та фізіології людини. Пізніше почали застосовуватись трави. Проте, вони мусять бути в добрих руках, у людини із здоровим духом та глибокими знаннями і досвідом. Інакше таке лікування матиме протипоказання, побічні дії.Поки лікарі не повернуться до правильного типу моделі людини: тіло, душа і дух, якою її створив Бог, доти вони не будуть вміти достатньо правильно лікувати. Бо головним лікарем є Господь: лікар лікує, а Бог зцілює.

Як в людину вселяється злий дух і як можна від нього звільнитися?

Ділянка вигнання злих духів є однією з найделікатніших з усіх благословень церкви. Тому в першу чергу треба брати участь у Святих Літургіях, жертвувати св. Причастя, пости, приватні молитви. Нема невиліковних хвороб і нема невиліковного стану, якщо  людина має безмежне довір’я до Господа Бога. Як сказав св. о. Піо: «Роби все так, як би все залежало від тебе, а надійся так, як би все залежало від Бога».

Володимир Мельничук,

 с. Єремія Стеблина, ЧСВВ